top of page
Forfatterens bildeStein Dyrseth

Luksus kjøttboller av lam



Heisann! Skal hilse fra Charlie (se tidligere blogg fra besøket på Steindalen Gård på Gjølme) og si at du kan lage skikkelig gode kjøttboller av lammekjøtt.


Til 10 personer på tapas (ca 33 boller)


  • 500 g kjøttdeig

  • 1 ts salt

  • 1 klype salt til å mose hvitløken

  • 1 fedd hvitløk

  • 0,25 ts pepper

  • 1 ts spisskummin

  • 1 ts malt koriander (eller frisk)

  • 2 ss potetmel

  • 3 dl fløte


Dette er luksusvarianten fordi jeg har brukt fløte til å spe med.

Hvordan går du fram?

  1. Du går til anskaffelse av ingrediensene hvis du ikke allerede har disse i hus. Malt lammekjøtt er ikke lett å oppdrive i butikken av en eller annen merkelig årsak. Du kan godt bruke storfe eller svin i stedet, men drar du til Steindalen gård på Gjølme har de sikkert noe i frysedisken.

  2. Hiv alt i food professoren og kjør til en fin farse.

  3. Form til små boller. Stek i olje (raps eller solsikke) på høy varme slik at de går en fin brunet ytre. Slå ned varmen litt og stek de ferdig.

  4. Prøvesmak og njut






Disse får du på Løkkentapasen vår.



Servert sammen med blant annet Chorizomorr. Den kommet også fra Steindalen gård.


Comments


bottom of page