top of page
Forfatterens bildeStein Dyrseth

Løkkebab - Gården i ei lefse

For flere år siden, tror det var i 2006, så lagde vi ved Bergmannskroa verdens største kjøttkake. Jeg tror at verdensrekorden fremdeles står seg. Har ikke sjekket Guinness rekordbok de siste åra. 19,6 kg var vekta på herligheten som ble laget den gang og vi serverte kjøttkaka hele den uka husker jeg. Ikke som vanlig kjøttkake men som Løkkenkebab.


Nå har vi laget en annen variant av kebab - Løkkebab. Denne gangen ingen verdensrekord, men unik kebab i verden. Råvarer fra over og under jorda på Løkken, #terroir Løkken. Alt til sin tid tenker jeg. Vi skal jo sette Løkken på matkartet. #visitorkland


Vi har vært på Skjølberg Søndre og eksperimentert med råvarene som finnes her og no.

Resultatet ble ei lefse stekt på takka med ovnsbakte rotgrønnsaker fra fjorårets sesong, syltet rødløk, gulrottzatsiki og svinekjøtt langtidsstekt ullgris på 80 grader gjennom natta.


Langtidsstekt ullgris ble dagens råvare. Vendte den i stekesjyen og fettet. Vi tilsatte kun maldonsalt og vår egen BBQ saus. Så var den good to go.


Gulrota fra fjorårets sesong sammen med små hvitløk ble til tzatsiki.


Navnet ble "Løkkenbabb " og du finner den på vår meny fra 1. mai.

Her bakes lefsa.


Steking på takka. Lefsene ble helt magisk.




Comments


bottom of page